SKLADEM

Nový produkt

Čistící kámen Nagura 12000 NANIWA NG-12000

615 KčVčetně daně

Malý kámen o zrnitosti JIS 12.000 určený k čištění brusných ploch kamenů nebo na tvorbu brusné pasty. Kostka Nagura od NANIWA je vyráběna ze stejného materiálu jako kameny série Super Stone a má delší životnost oproti kostkám jiných výrobců. Vyrobeno v Japonsku.

- zrnitost JIS: 12000
- na čištění zalepených ploch brusných kamenů
- vhodné i na výrobu brusné pasty odpovídající zrnitosti
- brusivo: oxid hlinitý (White aluminum oxide)
- pevná vazba a dlouhá životnost kamene
- rozměr: 60 x 33 x 20mm
- vyrábí továrna NANIWA v Osace
- vyrobeno v Japonsku

Připravte si brusnou kaši na vodní kameny
Kostky Nagura od firmy Naniwa jsou doplňkové malé kameny, které se vyjma čištění používají i pro vytvoření brusné kaše. Brusná kaše aplikovaná na kámen před broušením Vám pomůže dostat z Vašich kamenů maximum. Tyto Nagury mají nejlepší efekt v kombinaci s brusnými kameny Naniwa série Super Stone, ale samozřejmě mohou být použity na jakékoliv jiné vodní kameny.

Jednoduchost použití
Navlhčete Naguru rozprašovačem nebo krátkým ponořením do vody. Tyto kameny opravdu stačí jen lehce navlhčit, dlouhé máčení není nutné. Vaše vodní kameny by také měly být vlhké. Jakmile jsou oba kameny navlhčené, začněte třít Naguru o vodní kámen. Tím dojde k vytvoření brusné kaše s abrasivními částečkami na povrchu vodního kamene. Brusný kámen je poté připraven k broušení.

Vyberte si z více zrnitostí
Nagura kameny značky Naniwa jsou nabízeny ve více zrnitostech. Nagura se hodí obzvláště na leštění, takže dobrá strategie je vybrat Naguru o stejné nebo vyšší zrnitosti, než je Váš kámen. Kaše vytvořená na Vašem kameni je kombinací zrnitostí z Nagury a vodního kamene. Například na kámen zrnitosti 1000 zvolte Naguru zrnitosti 1000 nebo jemnější. Je možné použít i hrubší Naguru než kámen (např. zrnitost kamene 2000, Nagura 1000), tím ovšem do kaše dodáte hrubší částice a výsledná kaše bude hrubší než samotný vodní kámen. Tento postup spíše využijete při čištění povrchu kamene.

Maximalizujte leštící efekt
Použitím Nagury, která je jemnější než kámen vylepšíte leštící vlastnosti tohoto kamene. Použitím Nagury sice z kamene 1000 neuděláte kámen zrnitosti 10.000, ale kombinací dvou velikostí abrasivních zrn dosáhnete na daném kameni vyššího leštícího efektu.

FAQ

O: Jaký je rozdíl mezi Nagurou a čistícím kamenem?
Nagurou lze nazvat jakýkoliv kámen, který je určený pro otírání brusného kamene za účelem vytvoření brusné kaše nebo za účelem vyčištění povrchu brusného kamene. Nagura je často překládána jako čistící kámen (kostka), oba výrazy lze používat volně. Abychom ale ustálili názvosloví, Nagurou nazýváme kámen, jehož primární funkce je vytvoření brusné kaše a čistícím kamenem jakýkoliv kámen, jehož primární funkcí je čistit povrch brusného kamene.

O: Jaký je rozdíl mezi Naniwa Nagurou a Čistícím kamenem Naniwa A-206?
Jsou dva rozdíly. Nagury jsou míněny k vytvoření brusné kaše na kameni před broušením, zatímco Čistící kámen A-206 je určen pro čištění povrchu vodního kamene po broušení. Nagury také před použitím vyžadují pouhé navlhčení, zatímco Čistící kámen A-206 musí být před použítím nasáklý ponořením do vody.

O: Může být Naniwa Nagura použita na jakýkoliv vodní kámen?
Ano, Naniwa Nagura může být použita na jakýkoliv vodní kámen.

O: Je Nagura nutná nebo je to jen volitelný doplněk?
Nagura není nutná. Nagura je jen dalším vylepšením broušení Vašich nožů a nástrojů.

Příslušenství